Facbooksida för Skålleruds Fibers medlemmar.

Leta upp Skållerdis fiber medlemsgrupp

och klicka på gå med i grupp

Information från majsstyrelsemöte

Hej! Här kommer en försommarhälsning i soligt avslut av  maj.

Vi har en fortsatt förfrågan om nya anslutningar, vilket är positivt. Inför nya anslutningar gör Tegab en kostnadsberäkning. Den ligger till grund för medlemmens anslutningskostnad, där det också ingår en kostnad till vårt gemensamma nät.

Tegab har gjort klart alla arbeten som skulle vara färdiga till slutbesiktningen.

Vi har 710 aktiva anslutningar. Vi har 15 anslutningar som inte är klara, inräknat 9 nya medlemmar. Vi har fortfarande två ledningsdragningar kvar, där vi i dagsläget inte ser hur vi ska komma fram.Nu när slutbesiktningen är gjord har föreningen tagit över hela ansvaret för fibernätet. Se föreningens hemsida för support och felanmälan.

Det är mycket viktigt att felanmälan går till föreningens tekniske ansvarig Stig-Åke, innan felet åtgärdas av Tegab. Föreningen måste ha kontroll över vilka fel som åtgärdas, på vilket sätt och vem som är betalningsansvarig.

Det var åter ett avbrott på vår ledning till Nodhuset. Det var en kabel som plöjdes av i Örs fiberområde. När det är avbrott kan ni få information via Mitt Telia, vår hemsida och vår Facebook sida. Våra egna sidor är beroende av att vi som ansvarar för dem vet om avbrottet och har möjlighet att uppdatera sidorna.

Vi har fått klartecken för att få vår matning till Nodhuset via Köpmannebro. Det känns bra då vi själva ansvarar för sträckan och att vi får utökad kapacitet till vårt nät.

Årsmöte 26/9 – 13.00 Dalslands Center

Vi planerar att hålla årsmötet för 2021 söndag 26 september 13.00 i Dalslands Center. Vi kommer att följa gällande Coronaregler. Boka dagen!
Frågor att behandla på årsmötet utöver vanliga årsmötesfrågor är:

• Arvodering av styrelseledamöter.
  • Rekrytering av styrelseledamöter – det behövs flera nya styrelsemedlemmar som är intresserade av den fortsatta förvaltningen av föreningen.
  • En eventuell stadgeförändring kring insatskostnaden för nya medlemmar.

För föreningens framtid är det mycket viktigt att det finns medlemmar som är beredda att ta på sig styrelseuppdrag. Därför var det mycket positivt när en medlem hörde av sig och var intresserad av att arbeta i styrelsen.

Det kommer att vara en annan typ av arbetsuppgifter när vi lämnar byggnationsskedet med allt vad det inneburit. Vi hoppas att det är flera av er som känner att ni kan vara med att förvalta vår förening. Hör av er till någon i styrelsen eller till vår valberedning.

Läs gärna sammanfattningen från majs styrelsemöte.

Åter dags för en ny kvartalsfaktura, har du inte fått den så kolla din skräppost.
Hälsar styrelsen genom Christer

Se upp för försäljare från Via Sat

Några av våra medlemmar har blivit uppringda av försäljare som påstår att det varit många klagomål på vårt nät. En uppgift som inte stämmer. Försäljaren erbjuder Via Sat till ett lågt pris och vill att ni svarar ja snabbt. Viktigt att ni inte svarar ja innan ni satt er in i vad erbjudantet innebär och vilka kostnader ni har till Skålleruds Fiber.

Vi har nu enbart en hämtplats för fiberslang

Fiberslang och sökband finnas att hämta på  hämtningsplatsen. Fiberslangen får endast kapas med plaströrsavskärare som finns vid hämtningsplatsen. Behöver du göra arbetet innan kontakta Tegab så att du lägger slangen på rätt plats.

Ni kan hämta slang på följande platser:
# Hämtningsplats

Sammanfattning från extra stämman 18/1

Stämmans beslut till finansiering:

• Ökad insats 4 900 kr för hel andel
    Betalas direkt faktura kommer att skickas ut, senast när fastighet är uppkopplad mot nätet
  • Ny serviceavgift –
    # För alla  abonnenter   från 50 kr till 125 kr/månad
    # För företag/kommun med svartfiber från 100 kr till 250     kr/månad
    Serviceavgiften justeras när föreningens skulder är betalda.
    (4 -5 år)
  • Beslutet innebär att:
  • Föreningen skickar ut fakturan via Pineskärs redovisningsbyrå. Betalas inte fakturan i tid kommer vanliga faktura regler att gälla.
  • Fakturan skickas till uppkopplade anslutningar under vecka 5, för övriga direkt fastigheten har blivit uppkoppkopplad. Enligt tidigare fördelning: 100 % anslutningsavtal – 4 900 kr  och vid 35 % anslutningsavtal  - 1 715 kr. Vid funderingar kring inbetalningen kontakta Bo Thorsenius

Mer information:

presentationen från mötetUtskriftsvänlig presentatation.
undertecknat protokoll

Du som vill bli medlem information om hur du anmäler dig.

Föreningens kontaktuppgifter för support

Projektledare och kontaktperson för Tegab - totalentreprenör för arbetet är:

Här kan du anmäla att du vill ha hjälp av Tegab med förprojektering, grävning och håltagning. Om du har tänkt använda ROT-avdrag så läs igenom informationen om detta.

Nu är vi uppe i över 700 anslutningar - kom med du också!

Arbete med sjökabel i Näsöln 2/8-18

Eu bidrag

10.08.2017 20:34
Skålleruds Fiber får projektstöd från Västra Götalands län via landsbygdsprogrammet som delvis finnansieras via pengar från den Europiska jordbruksfonden för lansbygdsutveckling.

20.09.2019 09:47
Här är sammanfattningen från septembers styrelsemöte
18.08.2019 17:43
Här finns sammanfattningen från augustis styrelsemöte. Det...
29.06.2019 08:19
Här är sammanfattningen från junis styrelsemöte
31.05.2019 19:46
Läs gärna protokollet från majs styrelsemöte.
28.04.2019 21:19
Sammanfattning från aprils styrelsemöte.
28.03.2019 20:34
Sammanfattning från mars styrelsemöte
28.02.2019 18:01
Sammanfattning från februaris styrelsemöte